Udgivet i Skriv en kommentar

Ramsløg…

Ramsløg er en vildtvoksende plante i Danmark, som du ofte finder i skovbunden i det tidlige forår, hvor de første blade skyder frem. Duft dig frem – du er ikke i tvivl, da ramsløg dufter af hvidløg.

Ramsløg har en dejlig mild smag af hvidløg og purløg. Det er bladene der smager bedst og oftest bruges i retter, men blomsterne på ramsløget kan også spises. Efter afblomstring bliver smagen meget skarp og ofte bitter.

Ramsløg kan i en meget kort periode købes i butikkerne, og ellers må du selv en tur i skoven og plukke. 

Retter med fx persille og purløg kan fint erstattes af ramsløg, mens de er i sæson.

Lav de lækreste retter med ramsløg..

 

 

 

 

 

Ramsløgs olie:

ca. 100 g friske ramsløg

ca. 3 dl olie

Bladene renses og skylles grundigt – balance dem kort.

Olien varmes op til max 60 grader

Herefter blendes det hele sammen i ca. 5 minutter – de hældes igennem en si og derefter på flasker.

Go fornøjelse 🙂

 

Ramsløgs pesto:

100 g ramsløg

50 g persille

50 g pinjekerner (kan erstattes med solsikkekerner)

50 g parmesan

2-2,5 dl olivenolie

Fremgangsmåde
  1. Vask ramsløg og persille godt og grundigt.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande til de begynder at blive gyldne.
  3. Blend alle ingredienserne og tilsæt olien lidt af gangen indtil du har den ønskede konsistens.
  4. Når pestoen har den ønskede konsistens smages den til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt citronskal eller -saft.

  5. Fyld pestoen på små skoldede glas og top af med olivenolie, så pestoen er dækket af olie. Dette konserverer og gør, at pestoen kan holde sig længere.

Noter/Anretning

Opbevar pestoen i køleskabet. Så længe, at kanterne på glasset er rene og pestoen er dækket af olie, så kan den godt holde sig noget tid.

Man kan også med fordel fryse pestoen ned, hvis man ønsker længere holdbarhed.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *