Udgivet i Skriv en kommentar

Picnic..

Sol og sommer med varme dage og lange lune aftner indbyder til picnic.

Om det er romantisk picnic med den eneste ene eller det er sammen med børnene – familien og vennerne – så kan din picnic holdes der hvor du lyster.

  • hjemme i haven
  • ved fjorden
  • ved stranden
  • i parken

eller bare et sted midt i vores smukke natur.

Det er sådanne hyggelige ture vi husker mange år efter.

Pak en kurv fyldt med lækkerier og afsted ud i det blå.

Nyd tiden sammen og lav det til de smukkeste uforglemmelige timer – som giver de smukkeste og uforglemmelige minder.

 

  • Den romantiske og den hurtige menu er at bestille tapas fra den lokale tapasbar.

  • Den nemme er at lave nogle lækre sandwich

 

Groft sandwichbrød med røget lakse salat:

varmrøget laks

½ finthakket rødløg

dild hakket

1 dl creme fraiche

saft fra ½ citron

salt & peber

Smuldr laksen ned i en skål, tilsæt rødløg, dild, creme fraiche – smag til med citron, salt & peber

 

Avokado salsa med rejer:

2 modne avokado

1 bøtte rejer

6 stk cherry tomater

1 bdt. frisk hakket basilikum

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

lidt citron eller limesaft

salt & peber

Avokado og tomater skæres i tern og blandes i en skål. Rejerne tilsættes – tilsæt basilikum, hvidløg, olivenolie – smag til med citron eller limesaft, salt & peber

 

  • Den mere tidskrævende kurv, hvor det hele er hjemmelavet

 

Madpandekager:

250 g hvedemel

6 dl mælk

4 æg

salt & peber

margarine til stegning

Pisk æg og mel til en ensartet masse, tilsæt æg, salt & peber. Steg dejen på en varm pande – som alm. pandekager – lad dem køle af, før de fyldes.

 

Krydret kød fyld:

500 g hakket oksekød

1 løg

1 fed hvidløg

1 tsk. kanel

1 tsk. spids kommen

1 tsk gurkemeje

salt & peber

olie til stegning

 

Brun kødet i olien på panden sammen med finthakket løg og  presset hvidløg.

Tilsæt krydderierne og smag til med salt & peber. Fyld pandekagerne med kødet.

 

Wraps med skinke:

4 tortilla wraps

250 g asparges

1 rød peber

3 spsk. mayonaise

2 tsk. grov sennep

salt & peber

8 skiver kogt skinke

Kog aspargesene i letsaltet vand i 3 min.
Smag mayonnaisen til med sennep, salt & peber og smør den tyndt på wrapsene.
Læg skinke, asparges og peberfrugt ­strimler på og rul dem stramt sammen. Pak ind i bagepapir og opbevar koldt.

Sommersalat af melon, avokado, ærter og cashewnødder
                         
1 galiamelon
1 honningmelon
1-2 avocadoer
200 g ærter (friskbælgede danske hvis du kan få det)
1 håndfuld cashewnødder
1 spsk olivenolie
saft fra 1/2 citron
1/3 dl hyldeblomstsaft
en smule vand


Så nemt er det: 
Start med at skære skrællen af begge meloner og skær dem derefter i små mundrette stykker. Flæk avocado, fjern sten og skræl og skær ‘kødet’ i små tern.
Rist cashewnødderne på en pande med 1 spsk olivenolie og lidt groft salt til nødderne har fået lidt farve. Lad dem afkøle lidt.
Anret melonen på et fad. Drys med avocadotern og friskbælgede ærter. Bland hyldeblomstsaft, citronsaft og lidt vand i en kop og hæld det over salaten.
Drys med nødderne og evt. lidt friskkværnet peber og server.

Lidt til den søde tand:

Rabarber muffins:

125 g smør
125 sukker
2 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
175 g rensede rabarber,
skåret i små stykker

Kompot:
125 g rensede rabarber,
skåret i små stykker
2 spsk vand
50-75 g sukker

Pisk smør og sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør det i sammen med rabarberne. Hæld dejen i 10-12 muffinsforme, og bag dem i 20-22 minutter ved 175 grader.
Kog resten af rabarberne op med vand og sukker, og lad dem simre i ca. 10 minutter. Server kompotten til kagerne, når de er kølet lidt af.

Pak det hele i kurven og afsted…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *