Påsken i Danmark indeholder mange forskellige ting
- Påskeæg – Ud pustede æg i mange farver
- Gækkebrev – Mit navn det står med prikker
- Påskehare – Kommer og gemmer påskeæg
- Påskebryg – Særlig slags øl, der kommer i butikkerne til påske
- Påskefrokost – hyggelig samvær med familie & venner
- Påskelilje – smuk gul staude, som blomstre til påske
- Påskelam – Omkring påske får fåret sit søde lille lam
Påskeopskrifter:
Æggene koges til hårdkogte æg 2 til hver slags.
Fyldte æg: 10 æg
Lakseæg:
1 spsk. piskefløde
50 g laks kold røget
1 citron
Sådan gør du…
Pil 2 hårdkogte æg og del dem i halve. Tag æggeblommerne ud og mos dem. Rør de moste blommer sammen med 1 spsk. fløde og kom det i de halve æg. Hak lidt røget laks i tern og kom det ovenpå. Pynt med citron og dild.
Ansjos æg:
2 ansjos. marineret. (konserves )
1 tsk. kapers
1 tsk. sennep
1 tsk. løg, finthakket
3 tsk. piskefløde
Sådan gør du…
Blommen tages ud og blandes med finthakket ansjoser, finthakket løg, hakket kapers og sennep. Konsistensen Justeres med en smule piskefløde. Så fyldes blandingen i hviderne, som pyntes med en kapers.
Reje æg:
50 g rejer uden skal, kogte
1 citron
Purløg, frisk
Sådan gør du…
Rør æggemosen sammen med en spsk.. finthakkede rejer. Fordel i halve æg og top op med hele rejer. Pynt med lidt citron og purløg.
Avocado æg:
1 avocado
Citronsaft ( friskpresset )
Salt & Peber
Brøndkarse, frisk
Sådan gør du…
Rør mosede avocado i de mosede æggeblommer og smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel det i de halve æg og pynt med brøndkarse.
Æg med peberfrugt:
1 spsk. creme fraiche 38 %
½ spsk. rød peberfrugt
½ spsk. grøn peberfrugt
Salt & Peber
Sådan gør du…
Rør de mosede æggeblommer sammen med 1 spsk creme fraiche og bland pberfrugt i tern i . Krydr med salt og peber. Kom det i de halve æg.
God appetit…