Vintersalater
Her efter de sidste måneders tunge og fede mad trænger vi til at spise masser af salater. De skal dog stadig være mættende på denne årstid –
Her kommer lidt forskellige opskrifter med kål og kerner.
Velbekomme
Citrusmarineret hvidkål
4 personer
½ hvidkål
1-2 peberfrugter, gerne forskellige farver
4 forårsløg
Marinade:
Saften af to citroner, en håndfuld hakket persille, ½ dl olie, 1 spsk hvid balsamico, salt og peber. Pisk marinaden sammen og bland den med finthakket hvidkål, hakkede peberfrugter og forårsløg. Lad kålen trække et par timer. Server med lune flutes til.
Bulgursalat
4 personer
3 dl bulgur
2 gulerødder
2 stykker kyllingebryst
2 spsk olie
Lidt hakket basilikum
Salt og peber
Kog bulguren efter anvisning på pakken. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og steg dem brune og møre i olie. Skræl og snit gulerødderne i tynde flager, som er 4-6 cm lange. Dette gøres nemmest med en kartoffelskræller. Lad dem stege med sammen med kyllingefileterne et par minutter til sidst. Bland den varme bulgur med lidt olie, kylling, gulerødder, lidt hakket basilikum og smag til med salt og peber.
Gulerodsblomsten laver du ved at skrælle lange strimler på langs ad guleroden med en kartoffelskræller og sno dem sammen til en “blomst”
Rødkålsråkost med granatæble
4 personer
½ rødkål
1 syrligt æble
Kernerne fra 1 granatæble
Evt. lidt hakkede hasselnødder
Marinade:
1 spsk honning, 1 spsk friskrevet ingefær, 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, salt og peber, saften fra ½ citron.
Snit kålen fint, skær æblet i tern og tag kernerne ud af granatæblet. Dette gøres nemmest ved at at rulle det hen over et bord først, så kernerne løsnes, inden det skæres op. Pisk marinaden og hæld det over råkosten. Bland det hele godt og lad gerne salaten trække en time inden servering. Du kan evt. drysse med lidt hakkede nødder, lige inden den skal spises.
God appetit…