Udgivet i Skriv en kommentar

Picnic..

Sol og sommer med varme dage og lange lune aftner indbyder til picnic.

Om det er romantisk picnic med den eneste ene eller det er sammen med børnene – familien og vennerne – så kan din picnic holdes der hvor du lyster.

  • hjemme i haven
  • ved fjorden
  • ved stranden
  • i parken

eller bare et sted midt i vores smukke natur.

Det er sådanne hyggelige ture vi husker mange år efter.

Pak en kurv fyldt med lækkerier og afsted ud i det blå.

Nyd tiden sammen og lav det til de smukkeste uforglemmelige timer – som giver de smukkeste og uforglemmelige minder.

 

  • Den romantiske og den hurtige menu er at bestille tapas fra den lokale tapasbar.

  • Den nemme er at lave nogle lækre sandwich

 

Groft sandwichbrød med røget lakse salat:

varmrøget laks

½ finthakket rødløg

dild hakket

1 dl creme fraiche

saft fra ½ citron

salt & peber

Smuldr laksen ned i en skål, tilsæt rødløg, dild, creme fraiche – smag til med citron, salt & peber

 

Avokado salsa med rejer:

2 modne avokado

1 bøtte rejer

6 stk cherry tomater

1 bdt. frisk hakket basilikum

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

lidt citron eller limesaft

salt & peber

Avokado og tomater skæres i tern og blandes i en skål. Rejerne tilsættes – tilsæt basilikum, hvidløg, olivenolie – smag til med citron eller limesaft, salt & peber

 

  • Den mere tidskrævende kurv, hvor det hele er hjemmelavet

 

Madpandekager:

250 g hvedemel

6 dl mælk

4 æg

salt & peber

margarine til stegning

Pisk æg og mel til en ensartet masse, tilsæt æg, salt & peber. Steg dejen på en varm pande – som alm. pandekager – lad dem køle af, før de fyldes.

 

Krydret kød fyld:

500 g hakket oksekød

1 løg

1 fed hvidløg

1 tsk. kanel

1 tsk. spids kommen

1 tsk gurkemeje

salt & peber

olie til stegning

 

Brun kødet i olien på panden sammen med finthakket løg og  presset hvidløg.

Tilsæt krydderierne og smag til med salt & peber. Fyld pandekagerne med kødet.

 

Wraps med skinke:

4 tortilla wraps

250 g asparges

1 rød peber

3 spsk. mayonaise

2 tsk. grov sennep

salt & peber

8 skiver kogt skinke

Kog aspargesene i letsaltet vand i 3 min.
Smag mayonnaisen til med sennep, salt & peber og smør den tyndt på wrapsene.
Læg skinke, asparges og peberfrugt ­strimler på og rul dem stramt sammen. Pak ind i bagepapir og opbevar koldt.

Sommersalat af melon, avokado, ærter og cashewnødder
                         
1 galiamelon
1 honningmelon
1-2 avocadoer
200 g ærter (friskbælgede danske hvis du kan få det)
1 håndfuld cashewnødder
1 spsk olivenolie
saft fra 1/2 citron
1/3 dl hyldeblomstsaft
en smule vand


Så nemt er det: 
Start med at skære skrællen af begge meloner og skær dem derefter i små mundrette stykker. Flæk avocado, fjern sten og skræl og skær ‘kødet’ i små tern.
Rist cashewnødderne på en pande med 1 spsk olivenolie og lidt groft salt til nødderne har fået lidt farve. Lad dem afkøle lidt.
Anret melonen på et fad. Drys med avocadotern og friskbælgede ærter. Bland hyldeblomstsaft, citronsaft og lidt vand i en kop og hæld det over salaten.
Drys med nødderne og evt. lidt friskkværnet peber og server.

Lidt til den søde tand:

Rabarber muffins:

125 g smør
125 sukker
2 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
175 g rensede rabarber,
skåret i små stykker

Kompot:
125 g rensede rabarber,
skåret i små stykker
2 spsk vand
50-75 g sukker

Pisk smør og sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør det i sammen med rabarberne. Hæld dejen i 10-12 muffinsforme, og bag dem i 20-22 minutter ved 175 grader.
Kog resten af rabarberne op med vand og sukker, og lad dem simre i ca. 10 minutter. Server kompotten til kagerne, når de er kølet lidt af.

Pak det hele i kurven og afsted…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Ramsløg…

Ramsløg er en vildtvoksende plante i Danmark, som du ofte finder i skovbunden i det tidlige forår, hvor de første blade skyder frem. Duft dig frem – du er ikke i tvivl, da ramsløg dufter af hvidløg.

Ramsløg har en dejlig mild smag af hvidløg og purløg. Det er bladene der smager bedst og oftest bruges i retter, men blomsterne på ramsløget kan også spises. Efter afblomstring bliver smagen meget skarp og ofte bitter.

Ramsløg kan i en meget kort periode købes i butikkerne, og ellers må du selv en tur i skoven og plukke. 

Retter med fx persille og purløg kan fint erstattes af ramsløg, mens de er i sæson.

Lav de lækreste retter med ramsløg..

 

 

 

 

 

Ramsløgs olie:

ca. 100 g friske ramsløg

ca. 3 dl olie

Bladene renses og skylles grundigt – balance dem kort.

Olien varmes op til max 60 grader

Herefter blendes det hele sammen i ca. 5 minutter – de hældes igennem en si og derefter på flasker.

Go fornøjelse 🙂

 

Ramsløgs pesto:

100 g ramsløg

50 g persille

50 g pinjekerner (kan erstattes med solsikkekerner)

50 g parmesan

2-2,5 dl olivenolie

Fremgangsmåde
  1. Vask ramsløg og persille godt og grundigt.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande til de begynder at blive gyldne.
  3. Blend alle ingredienserne og tilsæt olien lidt af gangen indtil du har den ønskede konsistens.
  4. Når pestoen har den ønskede konsistens smages den til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt citronskal eller -saft.

  5. Fyld pestoen på små skoldede glas og top af med olivenolie, så pestoen er dækket af olie. Dette konserverer og gør, at pestoen kan holde sig længere.

Noter/Anretning

Opbevar pestoen i køleskabet. Så længe, at kanterne på glasset er rene og pestoen er dækket af olie, så kan den godt holde sig noget tid.

Man kan også med fordel fryse pestoen ned, hvis man ønsker længere holdbarhed.

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Kalkmalings workshop

Foråret er lige over os..

Det pibler frem i skovbunden, fuglene fløjter lystigt. Stille og rolig bliver dagene længere og lysere.
Lysten til forandring fylder, så derfor kan du melde dig på kalkmalingskursus hos Livetpaalandet.dk

Du medbringer: 1-2 pensler, 2 bomulds klude -et lille møbel eller en lille ting som f.eks. en lille skammel, et skærebræt, en lysestage, en lille låge eller skuffe.

Du lærer teknikkerne i denne skønne maling – får fif og ideer.

Kom og lad dig inspirere..

Pris for workshoppen er 185,-
Tilmelding kan ske ved at ringe eller skrive på 
21 90 15 63

Jeg serverer kaffe, te, kage og forfriskninger

Vi ses til nogle hyggelige og kreative timer sammen

Søde hilsner
Tina

www.livetpaalandet.dk

Udgivet i Skriv en kommentar

Påskehygge…

Påsken i Danmark indeholder mange forskellige ting

  • Påskeæg – Ud pustede æg i mange farver
  • Gækkebrev – Mit navn det står med prikker
  • Påskehare – Kommer og gemmer påskeæg
  • Påskebryg – Særlig slags øl, der kommer i butikkerne til påske
  • Påskefrokost – hyggelig samvær med familie & venner
  • Påskelilje – smuk gul staude, som blomstre til påske 
  • Påskelam – Omkring påske får fåret sit søde lille lam

 

 

Påskeopskrifter: 

Æggene koges til hårdkogte æg 2 til hver slags.

 

Fyldte æg: 10 æg 

 Lakseæg:

1 spsk. piskefløde

50 g laks kold røget

1 citron

 

Sådan gør du…

Pil 2 hårdkogte æg og del dem i halve. Tag æggeblommerne ud og mos dem. Rør de moste blommer sammen med 1 spsk. fløde og kom det i de halve æg. Hak lidt røget laks i tern og kom det ovenpå. Pynt med citron og dild.

 

 

Ansjos æg:

2 ansjos. marineret.  (konserves )

1 tsk. kapers

1 tsk. sennep

1 tsk. løg, finthakket

3 tsk. piskefløde

Sådan gør du…

Blommen tages ud og blandes med finthakket ansjoser, finthakket løg, hakket kapers og sennep. Konsistensen Justeres med en smule piskefløde. Så fyldes blandingen i hviderne, som pyntes med en kapers. 

 

 

Reje æg:

50 g rejer uden skal, kogte

1 citron

Purløg, frisk

Sådan gør du…

Rør æggemosen sammen med en spsk.. finthakkede rejer. Fordel i halve æg og top op med hele rejer. Pynt med lidt citron og purløg.

 

 

 Avocado æg:

1 avocado

Citronsaft  ( friskpresset )

Salt & Peber

Brøndkarse, frisk

Sådan gør du…

Rør mosede avocado i de mosede æggeblommer og smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel det i de halve æg og pynt med brøndkarse.

 

 

Æg med peberfrugt:

1 spsk. creme fraiche 38 %

½ spsk. rød peberfrugt

½ spsk. grøn peberfrugt

Salt & Peber 

Sådan gør du…

Rør de mosede æggeblommer sammen med 1 spsk creme fraiche og bland pberfrugt i tern i . Krydr med salt og peber. Kom det i de halve æg.

 

God appetit…

Happy Easter

Udgivet i Skriv en kommentar

Fastelavn er mit navn…

Historien om fastelavn:

I middelalderen og frem til 1800 tallet spiste overklassen en slags hvedebolle til fastelavn. Dengang var hvede sjældent og kostbart. Bollerne købte man hos bageren, da det var de færreste husstande, der havde en decideret ovn. I midten af 18oo tallet blev den første opskrift på fastelavnsboller udgivet i en kogebog. Da havde hveden fået selskab af sukat, rosiner og kardemomme. Frøken Jensen udgiver sin første kogebog i 1901. Og i hendes opskrifter er margarinen rullet ind i den færdige dej a la wienerbrød. Det med at fylde creme eller flødeskum i fastelavnsboller kommer først til endnu senere.

Lækre opskrifter på fastelavnsboller

                                 

Fastelavnsboller

12 stk.

½ dl lunken mælk

25 g gær

½ tsk. kardemomme

1 æg

1 spsk. sukker

et nip salt

cirka 350 g mel

100 g blødt smør

 Remonce:

 

150 g blødt smør

150 g marcipan

150 g sukker

Start med at røre remoncen sammen, så den kan stilles på køl. Den skal røres, til det er en ensartet masse. Rør gæren ud i den lunke mælk, tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør ægget i og tilsæt melet og det bløde smør. Ælt dejen godt sammen. Rul den ud på et mel drysset bord. Skær dejen i passende stykker og kom en klat remonce på hver. Formes derefter til en bolle ved at bukke hjørnerne ind under, så fyldet bliver inde i bollen.

Bages ved 200 grader i cirka 12 minutter. 

Pyntes med glasur, når de er afkølet. De små hjerter er lavet med glasur tilsat kakao. Den mørke glasur kommes i et lille kræmmerhus og sprøjtes ud i hjerteform i den hvide glasur, når denne er tør.

 

Vandbakkelser

10 stk

80 g smør

2 dl vand

100 g hvedemel

3 æg

 

Fyld:

2½ dl fløde

2 spsk. nutella

blåbær

 

Bring vand og smør i kog, tilsæt melet. Tag gryden af varmen og rør godt sammen. Pisk æggene godt sammen og tilsæt med el-pisker æggemassen lidt efter lidt. Sæt dejen på en bageplade med to skeer. Vandbakkelserne bages midt i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader. Pisk fløden og smag til med nutella. Kom cremen inden i vandbakkelserne sammen med blåbær, når de er helt kolde.

God appetit…

Udgivet i Skriv en kommentar

Lækre opskrifter – Vintersalater

Vintersalater

Her efter de sidste måneders tunge og fede mad trænger vi til at spise masser af salater. De skal dog stadig være mættende på denne årstid –

Her kommer lidt forskellige opskrifter med kål og kerner.

 Velbekomme

 

Citrusmarineret hvidkål

4 personer

½ hvidkål

1-2 peberfrugter, gerne forskellige farver

4 forårsløg

 

Marinade:

Saften af to citroner, en håndfuld hakket persille, ½ dl olie, 1 spsk hvid balsamico, salt og peber. Pisk marinaden sammen og bland den med finthakket hvidkål, hakkede peberfrugter og forårsløg. Lad kålen trække et par timer.                                                                                                                    Server med lune flutes til.

 

 

Bulgursalat

4 personer

 

3 dl bulgur                                                               

2 gulerødder

2 stykker kyllingebryst

2 spsk olie

Lidt hakket basilikum

Salt og peber

Kog bulguren efter anvisning på pakken. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og steg dem brune og møre i olie. Skræl og snit gulerødderne i tynde flager, som er 4-6 cm lange. Dette gøres nemmest med en kartoffelskræller. Lad dem stege med sammen med kyllingefileterne et par minutter til sidst. Bland den varme bulgur med lidt olie, kylling, gulerødder, lidt hakket basilikum og smag til med salt og peber.

Gulerodsblomsten laver du ved at skrælle lange strimler på langs ad guleroden med en kartoffelskræller og sno dem sammen til en “blomst”

 

 

 

Rødkålsråkost med granatæble

 

4 personer

½ rødkål                                                       

1 syrligt æble

Kernerne fra 1 granatæble

Evt. lidt hakkede hasselnødder

 

Marinade:

1 spsk honning, 1 spsk friskrevet ingefær, 3 spsk olie, 1 spsk balsamico, salt og peber, saften fra ½ citron.

Snit kålen fint, skær æblet i tern og tag kernerne ud af granatæblet. Dette gøres nemmest ved at at rulle det hen over et bord først, så kernerne løsnes, inden det skæres op. Pisk marinaden og hæld det over råkosten. Bland det hele godt og lad gerne salaten trække en time inden servering. Du kan evt. drysse med lidt hakkede nødder, lige inden den skal spises.

God appetit…

 

 

 

 

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Lækre opskrifter og nyttig viden om SPELT

Spelt:

Spelt er en af de ældgamle hvedesorter, der har været dyrket de sidste 3000 år.

Spelt har en utrolig god bageevne og en god fyldig smag der er nærmest nøddeagtig.

Spelt giver struktur og smag til brødet, samt en anden og lidt grovere tekstur til kager & desserter.

-Speltotto til 2 personer:

4 skalotteløg

4 fed hvidløg

2 gulerødder

½ bakke champignon

200 g  skyllede speltkerner

1½ dl hvidvin

ca. 1 l grønsagsfond

2 spsk. revet parmesan

Revet skal fra en citron

Timian og Persille efter smag

Skær løg, gulerødder og hvidløg i tern og svits det godt i olie. Tilsæt de rensede svampe og de skyllede speltkerner. Hæld hvidvinen i gryden og lad det fordampe. Husk at røre godt og ofte. Herefter tilsættes fonden og retten koger ind, Vend urter, citronskal og parmesan i, lige inden servering. 

God appetit..

 

 

-Rustikt speltbrød

50 g gær

5 dl lunken vand

2 tsk. groft salt

1 tsk. honning

650 g fuldskornsspeltmel 

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og honning. Tilsæt mel og ælt godt igennem. Dejen skal have en fin elastisk konsistens. Kom dejen i hævekurven, drysset med rigeligt mel. Lad den hæve tildækket i 2 timer. Vend derefter forsigtigt brødet ud på en bageplade. Bages ved 200 grader i cirka 40 minutter. Stil en bradepande med vand nederst i ovnen imens brødet bager. Det giver et saftigt brød med en lækker sprød skorpe.

God appetit….

 

 

-Lækre speltvafler

2½ dl vand

½ tsk. salt

1 spsk. rørsukker

1 tsk. bagepulver

3 dl fuldkornsspeltmel

2 dl piskefløde

 

Rør vand, salt, rørsukker. bagepulver, og mel sammen. Pisk fløden og vend den forsigtig i blandingen. Smør vaffeljernet med smør og bag vaflerne. Server vaflerne med en lækker hjemmelavet marmelade til og evt. en god klat creme fraiche.

God appetit…

 

 

Mangler du en “sød” afslutning til din brunch for veninderne eller har du bare lyst til lidt lækkert til kaffen, så skulle du prøve disse rustikke kanelsnegle.

-Rustik kanelkage med grahams speltmel

Til 1 stor kanelkage eller 2 små

50 g gær

2½ dl lunken mælk

2 spsk. rørsukker

½ tsk. salt

2 æg

2 spsk. olie

250 g grahamsspeltmel

250 g hvedemel

Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt salt, sukker, æg og olie. Tilsæt de to slags mel og ælt dejen godt. Lad den hæve tildækket et lunt sted i cirka 45 minutter.

Fyld til kanelsneglene – kagen:

2 spsk. olie

1 dl farin

3 spsk. rørsukker

2 spsk. kanel

2 spsk. mælk

Det hele røres godt sammen.

Rul dejen ud til en lang, tyk pølse. Smør fyldet på. Rul/ vikl pølsen sammen til en stor kanelsnegl. Rul/ vikl den direkte sammen i en hævekurv foret med bagepapir. Lad kagen efterhæve i 1 time. Pensl med sammenpisket æg. Kagen – Sneglen bages ved 180 grader i cirka 40 minutter. Tjek om den er  gennembagt inden du tager den ud af ovnen.

Glasur:

3 dl flormelis

2 spsk. vand

Rør flormelis og vand sammen. Pynt kagen med glasuren.

God appetit…

 

 

 

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Mit Univers…

Jeg hedder Tina Holm Madsen.

Jeg er 45 år.  Gift med Anders – Vi har 3 piger og en dreng  ( Maja – Niclas på 17 år –  Pernille på 21 år – Henriette på 23 år )

Vi bor på en nedlagt ejendom udenfor Tim.

Her driver jeg:

Livet på Landet s fysiske butik, med indretning i en gammel stald med hvælvinger i loftet og sten i gulvet

Åbningstider i gårdbutikken:

Torsdag – Fredag 13 – 18

Lørdag – Søndag 10 – 16

Eller efter aftale: ring på 21 90 15 63

Gårdbutikken har adresse på Nørre Espvej 6, 6980 Tim

 

Jeg blev udlært fysiurgisk massør i 1985

Jeg har en lille klinik på hjemmeadressen med massage også.

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Webshop kursus

Kære Alle.

Her dagen før 1 december 2017 har jeg lige lyst til at dele en glædelig nyhed.

Livet på Landet starter webshop i 2018, Jubii, jeg glæder mig helt vild til at brede mig mere end jeg allerede gør.

Jeg startede på dette kursus 21 september 2017, det er spændende, hårdt og vildt tidskrævende, men jeg glæder mig……

Planen er at webshoppen gerne skulle være klar og gå i luften i slutningen af januar start februar.

Søde hilsner 

Tina

 

 

 

12/ 2 – 2018

Så kom dagen hvor webshoppen er gået live. 

Mange mange timers arbejde de sidste 5 måneder.

Det er en vild følelse at trykke på knappen.

Værsgo at fordyb dig www.livetpaalandet.dk

Rigtig god vinterferie!

Søde hilsner

Tina